Best Style Rambut Lelaki Smart 2024 (Kemas dan Kacak)

Style rambut lelaki smart adalah inspirasi bagi anda yang ingin kelihatan yakin dengan rupa yang lebih baru. Sesungguhnya beberapa gaya rambut di bawah akan menjadikan penampilan anda lebih saucy dan kacak.

Style Rambut Lelaki Smart 2024

Bukan sahaja wanita perlu menukar gaya rambut, lelaki juga tidak boleh kalah. Pada masa tahun baru, anda juga perlu mengemas kini gaya rambut anda untuk menjadikannya lebih segar dan boleh meningkatkan keyakinan.

Berikut adalah cadangan gaya rambut lelaki 2024 yang menjadi trend dan patut dipertimbangkan.

1. Style Rambut Lelaki Smart Undercut

Anda mesti pernah mendengar gaya rambut ini. Gaya rambut undercut telah menjadi trend sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Malah, David Beckham dan Brad Pitt menggunakan gaya satu ini. Walaupun begitu, gaya ini masih popular pada tahun 2024.

Untuk penampilan yang berbeza, berikan kelainan moden dengan meminta pendandan rambut untuk mencipta perbezaan tahap rambut di sisi dan atas.

Jangan lupa menggunakan pomade atau tanah liat semasa menggayakan untuk menjadikan gaya anda lebih kemas.

2. Classic Crew Cut

Mahukan gaya rambut pendek yang kemas, tetapi enggan memilih model potongan bawah? Anda boleh meminta pendandan rambut anda untuk gaya potongan krew klasik. Selebriti global seperti Chris Evans dan Ryan Reynolds sering menggunakan gaya rambut ini.

Gaya rambut potong krew memberikan panjang seragam di semua bahagian rambut, tetapi masih menyerlahkan garis moden dan tajam. Dengan potongan mudah, rambut ini agak terkawal, jadi anda tidak akan menghabiskan masa yang lama menggayakan.

3. Short Curly Crop Style Rambut Lelaki Smart

Lo yang mempunyai rambut kerinting mungkin sering keliru tentang memilih gaya rambut yang bergaya tetapi nampaknya tidak kusut. Jangan risau, tanya sahaja gaya tanaman kerinting anda untuk mencipta gaya tanaman kerinting pendek seperti yang sering dilihat dalam pelakon Timothee Chalamet.

Gaya rambut ini mencipta perbezaan yang ketara di bahagian atas dan sisi rambut. Garis sempadan yang agak tajam akan memberi gambaran manusia tetapi masih kelihatan santai.

Dengan gaya ini, anda masih boleh mengekalkan bentuk rambut kerinting tanpa perlu risau ia kelihatan tidak kemas.

4. Man Bun

Ingin mempunyai gaya rambut lelaki yang panjang tetapi kemas untuk menghadiri acara rasmi? Gaya roti lelaki yang abadi tidak boleh salah.

Gaya rambut bun lelaki menyatukan rambut panjang ke dalam ikatan di atas kepala. Model roti lelaki bukan sahaja memberikan kesan rupa yang sejuk dan kasual, tetapi juga mencipta kesan maskulin yang kuat.

Sebagai contoh, anda boleh melihat prestasi Chris “Thor” Hemsworth. Sangat lelaki, bukan?

5. Style Rambut Lelaki Smart Taper Fade

Meniru gaya rapper terkenal Drake dengan gaya pudar tirus. Gaya ini memberikan kesan penggredan pada rambut yang menambah kesan yang menarik, kontemporari, dan sesuai untuk pelbagai jenis acara.

Pudar tirus adalah pilihan gaya untuk hampir semua bentuk muka. Walau bagaimanapun, ia paling sesuai sebagai gaya rambut lelaki bujur, berlian, dan persegi kerana ia memberikan kesan yang seimbang pada muka.

6. Short Buzz Cut

Tidak ramai yang teragak-agak untuk menggunakan model potongan buzz kerana ia kelihatan ‘botak’ dan ‘sekolah lama’.

Malah, Style Rambut Lelaki Smart ini sentiasa berjaya memberikan kesan yang segar dan kemas tanpa memerlukan banyak produk penggayaan. Sekiranya anda tidak pasti, anda boleh melihat gaya rambut Jude Law, pelakon lama yang tetap bergaya hari ini.

Pada asasnya, gaya ini sesuai untuk digunakan oleh sesiapa sahaja. Walau bagaimanapun, potongan buzz paling sesuai sebagai gaya rambut untuk lelaki gemuk, kerana ia dapat memberikan kesan keseimbangan di seluruh muka.

7. Style Rambut Lelaki Smart Two Block Cut

Berminat dengan gaya rambut lelaki Korea seperti pelakon Park Seo Joon? Sebut sahaja model “two block cut” di kedai gunting rambut langganan anda.

Gaya ini mempunyai perbezaan panjang yang sangat berbeza antara sisi dan bahagian atas kepala. Bahagian panjang boleh dianjurkan dengan kemas untuk acara rasmi, atau sedikit bersepah untuk kasual. Sementara itu, bahagian rambut yang lebih pendek menekankan kesan bergaya.


Jom, Baca!

Style Rambut Lelaki Korea Terkini 2024

Leave a Comment