10+ Idea Padanan Baju Kuning Tudung Warna Apa (Moden dan Begaya)

Baju kuning tudung warna apa? tidak ramai orang suka kuning sebagai pilihan warna pakaian. Kerana, ada yang menganggap warna ini terlalu terang atau berkelip.

Salah satu warna dalam kategori utama ini sebenarnya menarik untuk dipadankan dengan warna tudung tertentu.

Warna tudung yang berbeza, tanggapan yang berbeza diberikan. Anda boleh memberikan kesan pakaian kuning yang kemas, elegan, ceria, ringan, atau eksentrik.

Baju Kuning Tudung Warna Apa yang Terkini?

Sudah tentu, menggabungkan warna hijab yang betul adalah kunci. Jom kita lihat campuran dan padankan warna tudung untuk pakaian kuning di bawah!

1. Baju Kuning Tudung Warna Apa? Hitam

Kembali ke asas! Tudung hitam perlu berada di dalam almari pakaian anda. Sebabnya, warna ini sesuai digabungkan dengan mana-mana warna pakaian, termasuk kuning. Kesan yang diberikan adalah elegan dan asas, tetapi masih segar pada mata.

Anda boleh memakai pakaian kuning sebagai pernyataan fesyen. Manakala tudung dan seluar hitam yang digunakan akan menjadikan warna kuning kelihatan lebih menarik dan menarik.

Sebaliknya, gabungan kuning dan hitam ini boleh menjadikan anda kelihatan lebih elegan dan kelihatan segar.

Untuk menjadikan penampilan ini lebih sempurna, pilih sahaja item pelengkap hitam yang sepadan dengan tudung. Sebagai contoh, memakai kasut tumit tinggi, beg tangan hingga jam tangan hitam.

2. Cokelat

Baju kuning tudung warna apa? baju kuning ini sesuai untuk anda yang ingin kelihatan elegan dengan kesan minimalis tetapi masih kelihatan segar. Walaupun hijab coklat digunakan, akan memberikan kesan yang hangat dan manis.

Campuran dan perlawanan ini sesuai digunakan apabila menghadiri kepesatan santai di dalam dan di luar rumah.

3. Baju Kuning Tudung Warna Apa? Kelabu

Selain kuning terang dan ceria, anda juga boleh menggabungkan pakaian kuning pastel dengan hijab kelabu. Campuran dan perlawanan ini sangat sesuai sebagai pakaian harian kasual tetapi masih bergaya dan segar.

Pakaian utama ialah baju peluh kuning pastel. Untuk kelihatan lebih santai, jangan memakai seluar dalam bahan tetapi pilih seluar jeans pinggang tinggi kelabu.

Bagi tudung, pilih warna kelabu yang lebih dalam supaya nada kulit kelihatan lebih berseri.

4. Putih

Selain tudung hitam, anda juga dikehendaki mempunyai beberapa pilihan tudung putih. Bermula daripada tudung segi empat tepat atau hijab pashmina, kedua-duanya boleh digabungkan dengan pelbagai warna pakaian termasuk kuning terang.

Warna kuning yang terang dan ceria boleh menjadikan penampilan anda kelihatan lebih segar.

Untuk menjadikan baju kuning ini sebagai pusat perhatian, pilih tudung pashmina dan seluar jeans putih sebagai pasangan. Warna putih akan memberikan kesan bersih, segar dan mudah.

5. Krim

Tudung warna krim boleh dikatakan sebagai salah satu warna yang paling popular dan digemari oleh para hijaber.

Warna krim boleh menjadikan nada kulit anda kelihatan lebih cerah dan manis. Di samping itu, warna ini juga sangat sesuai untuk digabungkan dengan warna-warna terang seperti pakaian kuning.

6. Beige

Baju kuning tudung warna apa? Campuran dan perlawanan ini sesuai untuk anda yang mencari inspirasi pakaian ke pantai yang ringkas dan segar.

Pakaian kuning sangat sesuai digunakan sebagai pakaian kasual semasa bercuti. Tudung kuning air yang digunakan akan menambah kesan santai sambil menjadikan wajah kelihatan lebih cerah.

7. Pink

Apakah gabungan warna merah jambu dan kuning yang tidak akan kelihatan rumit? Sudah tentu tidak, anda hanya perlu memberi perhatian kepada warna warna pakaian yang digunakan.

Bagi tudung pula, pilih tudung merah jambu dengan warna lembut seperti merah jambu bayi, merah jambu pastel atau merah jambu mawar.

Jika model tudung, kerana sweater ini mempunyai butiran renda di leher, maka pakai tudung segi empat tepat yang bersih dan ringkas.

8. Hijau

Untuk mendapatkan rupa itu, anda hanya perlu memakai pakaian kuning sebagai bahagian atas. Selepas itu, pilih tudung hijau bijak sebagai rakan kongsi. Gabungan warna ini kelihatan sangat bersahaja tetapi masih minimalis.

9. Baju Kuning Tudung Warna Apa? Oren

Oren adalah warna yang dicipta daripada gabungan kuning dan merah. Oleh itu, menggabungkan pakaian kuning dan hijab oren bukanlah idea yang buruk. Sebaliknya, kontras warna yang dipaparkan kelihatan sangat menarik dan kaya.

Oleh kerana kedua-dua warna ini menonjol, kemudian pilih pakaian lain yang lebih mudah. Sebagai contoh, memakai seluar coklat gelap sebagai pasangan. Gabungan warna oren, kuning dan coklat ini akan memberikan kesan ceria dan hangat.

Jom, Baca!

Baju Purple Tudung Warna Apa yang Bergaya

10. Navy Blue

Baju kuning tudung warna apa? Terdapat alternatif warna lain yang mempunyai nada gelap dan hampir hitam, iaitu dongker biru. Jika anda seorang yang bosan memakai hijab hitam, mengapa tidak menggunakan hijab biru apabila memakai pakaian kuning?

Penampilan anda boleh kelihatan elegan dan mewah, anda tahu. Perbezaan nada jauh dari biru dan kuning tidak akan membuat anda kelihatan pelik. Anda boleh menambah warna biru laut pada tudung yang digunakan.

Leave a Comment