10+ Style Rambut Keriting Lelaki Terkini (2024)

Menakluk style rambut keriting lelaki adalah satu cabaran bagi lelaki. Untuk terus kelihatan kacak dan sejuk, anda perlu bijak dalam memilih gaya rambut lelaki kerinting yang sesuai dengan gaya anda.

Walaupun anda mempunyai rambut kerinting, anda tidak mahu kelihatan tidak kemas seperti anda baru bangun kerana anda memilih potongan rambut yang salah, bukan?

Malangnya, masih terdapat ramai lelaki yang buta gaya, aka keliru tentang memilih potongan rambut yang betul. Sekiranya anda salah seorang daripada mereka, jangan keliru, bro. Anda boleh mendapatkan inspirasi untuk gaya rambut kerinting lelaki untuk kelihatan sejuk melalui cadangan potongan rambut daripada AXE di bawah.

Tetapi, supaya gaya rambut kerinting lelaki pilihan anda tidak sia-sia, jangan lupa menggayakannya menggunakan lilin pomade atau rambut supaya gaya potongan rambut kerinting lelaki anda lebih sejuk.

Style Rambut Keriting Lelaki Terkini 2024

Berikut adalah beberapa senarai gaya rambut kerinting pendek lelaki yang kontemporari, untuk anda kelihatan saucy pasti.

1. Style Rambut Keriting Lelaki Buzz Cut

Style rambut keriting lelaki ini atau potongan buzz nama sejuk boleh menjadi pilihan rambut pendek untuk anda yang tidak rumit.

Terdapat banyak kelebihan, salah satunya boleh menjadikan penampilan anda kelihatan kemas dan bersih. Sesuai untuk mereka yang mempunyai rambut kerinting gebu atau keriting!

2. Undercut

Gaya rambut kerinting lelaki yang tidak kurang sejuk adalah potongan bawah. Untuk mencipta potongan rambut lelaki yang sempurna, bahagian sisi rambut anda dicukur nipis sehingga kelihatan kemas.

Anda boleh meninggalkan bahagian atas panjang untuk rupa tebal dan tekstur semula jadi yang ketara bagi rambut kerinting anda.

Bekerja benar-benar untuk rambut pendek dan shuffle untuk anda yang dilahirkan dengan muka bulat. Supaya ia tidak runtuh, anda boleh menggayakan potongan ini menggunakan pomade.

3. Style Rambut Keriting Lelaki Medium Cut

Bangga dengan rambut kerinting semulajadi anda? Iaitu, anda boleh mencuba gaya rambut kerinting lelaki ini. Potongan sederhana ini sesuai untuk mengeluarkan tekstur kerinting semula jadi anda. Kaedah penggayaan juga berbeza-beza.

Anda boleh meninggalkan kawasan bangs semulajadi, disikat ke sisi, atau bahkan berpecah di tengah seperti seorang lelaki Korea. Untuk menjadikan rambut anda malu dan mudah diurus, anda memerlukan bantuan Pomade yang ringan dan tidak melekit apabila digunakan.

Gaya potongan rambut kerinting lelaki ini dijamin menjadikan anda kacak sepanjang hari!

4. Pompadour

Rambut semakin panjang, tetapi tidak boleh pergi ke kedai gunting rambut untuk memotong rambut? Anda boleh cuba menukar gaya rambut anda kepada pompadour.

Tetapi, anda perlu ingat, gaya rambut kerinting lelaki ini lebih mudah dibentuk jika tekstur rambut anda tidak terlalu gebu. Lelaki yang memilih gaya rambut ini biasanya mempunyai gaya peribadi yang santai dan kasual, tetapi masih mahu kelihatan sejuk.

Seronok lagi, cara menggayakan gaya rambut klasik ini tidak sukar, sungguh. Anda hanya memerlukan sedikit pomade dan sedikit jari untuk menggayakannya. Rambut anda menjadi sejuk dalam sekelip mata!

5. Mohawk

Rambut kerinting anda akan kelihatan sejuk dan berbulu dengan potongan separa mohawk. Gaya rambut kerinting lelaki ini menjadikan gaya anda kelihatan sejuk dengan mudah, salah satunya adalah kerana ia memberikan kesan semula jadi yang tidak kemas.

6. Long Cut

Mempunyai rambut kerinting bukan penghalang untuk kelihatan sejuk. Sekali-sekala, anda boleh menggayakan model potongan panjang, ia tidak menyakitkan, sungguh.

Anda boleh membiarkan rambut kerinting anda tumbuh lama secara semula jadi. Supaya ia tidak kelihatan tidak kemas, kadang-kadang anda boleh mengikatnya menjadi gaya roti lelaki yang sejuk.

7. Style Rambut Keriting Lelaki Slick Back

Gaya rambut kerinting lelaki ini sebenarnya mempunyai potongan rambut yang agak serupa dengan sikat di atas Perbezaannya terletak pada arah dan cara anda menyikat bangs.

Untuk mendapatkan rupa ini, anda boleh memanjangkan bangs depan. Apabila anda berasa cukup panjang, anda hanya menyikat rambut kerinting panjang anda sehingga ia anggun ke arah belakang.

8. Heartthrob Cut

Style rambut keriting lelaki heartthrob sekali lagi menjadi popular di kalangan artis dan sesuai untuk rambut kerinting. Bagi anda yang tidak biasa dengan nama itu, gaya rambut heartthrob mempunyai ciri-ciri bangs yang dibiarkan rawak.

Tekstur semula jadi rambut kerinting anda hanya disikat ke arah belakang supaya rambut anda kelihatan semula jadi dan sejuk.

Jom, Baca!

Style Rambut Pendek yang Stylish

9. Style Rambut Keriting Lelaki Taper Fade

Pudar tirus ialah pilihan gaya rambut yang sesuai untuk rambut lurus atau kerinting. Potongan rambut pudar tirus mempunyai ciri nipis dan menebal di bahagian atas.

Penggredannya yang sejuk akan membentuk rambut kerinting anda dengan kemas. Jangan lupa menggayakannya menggunakan lilin pomade atau rambut, ya. Menggilap rambut anda dengan sempurna untuk kelihatan sejuk!

10. Caesar Cut

Style rambut keriting lelaki caesarean pendek juga boleh menjadi pilihan gaya rambut kerinting lelaki yang tidak kurang sejuk dan mudah diuruskan.

Pada pandangan pertama, ia serupa dengan potongan buzz, cuma potongan caesar mempunyai ciri-ciri bangs rata. Sesuai untuk anda yang ingin kemas setiap hari!

Leave a Comment