Baju Cream Tudung Warna Apa

Baju cream tudung warna apa? warna tudung yang sepadan dengan pakaian krim sebenarnya tidak sukar dicari. Sebabnya, krim adalah warna yang mempunyai nada tenang atau biasa dipanggil warna pastel.

Kebanyakan wanita merasa sukar untuk menggabungkan warna pakaian dengan warna tudung yang akan mereka pakai.

Tidak jarang, mereka salah dalam warna yang sepadan supaya mereka kelihatan kurang berhubung.

Akibatnya, penampilan akan kelihatan tidak menarik, malah boleh mengurangkan keyakinan diri.

Oleh itu, bagi anda yang mempunyai gaya pakaian berhijab, sudah tentu anda mesti bijak dalam memadankan warna pakaian harian.

Baju Cream Tudung Warna Apa

Nah, jika anda menggunakan pakaian warna krim dan masih keliru untuk menggunakannya dengan warna hijab yang betul, lihat penjelasan berikut.

1. Blue Fox

Tidak ramai yang tahu apa butiran warna yang satu ini. Walau bagaimanapun, apa yang pasti ialah musang biru akan kelihatan sangat sesuai jika digabungkan dengan pakaian warna krim.

Kedua-dua warna mempunyai nada warna yang sama, dan boleh dikatakan warna pastel kerana ia kelihatan lebih tenang. Jadi, jika digabungkan dan dipakai bersama, ia akan kelihatan sangat harmoni.

Bukan itu sahaja, warna krim dan musang biru juga merupakan warna yang boleh dicampur dengan kulit. Jika dipakai, ia akan memberikan rupa yang terang pada kulit, terutamanya di muka.

2. Ezili

Sama seperti musang biru, warna ezili juga tidak diketahui secara meluas. Untuk makluman, ezili adalah warna yang hampir seperti kelabu, tepat kelabu gelap.

Jika anda memakai pakaian krim, ia tidak menyakitkan untuk menggabungkannya dengan warna ezili yang mempunyai nada yang lebih gelap.

Kedua-dua warna yang mempunyai nada yang berbeza, iaitu gelap dan cahaya cenderung tenang, akan saling melengkapi. Jadi, ia kelihatan lebih sesuai dan harmoni.

Menggabungkan kedua-dua warna ini boleh mencipta rupa yang segar dan manis. Oleh itu, ia sesuai untuk anda yang ingin kelihatan lebih ceria.

Bukan itu sahaja, tetapi warna ezili juga sangat mudah ditetapkan. Oleh itu, warna tudung boleh dipakai dalam setiap keadaan.

3. Kelabu

Kelabu, terutamanya kelabu muda, adalah warna neutral yang boleh digabungkan dengan pelbagai warna lain.

Warna yang mempunyai nada tenang akan sangat sesuai jika dipakai dengan pakaian krim pada masa yang sama.

Gabungan kedua-dua warna pastel yang tenang ini boleh mencipta rupa yang terang dalam penampilan anda.

Jangan lupa untuk menambah aksesori seperti beg dan kasut dengan warna yang lebih cerah untuk mempermanis rupa pakaian anda.

4. Misty Blue

Jika dikumpulkan, terdapat banyak jenis biru yang mempunyai tahap nada yang berbeza, salah satunya adalah biru misty.

Warna biru jenis ini mempunyai nada yang lebih gelap. Jika digabungkan dengan warna krim yang mempunyai nada yang lebih ringan dan tenang, ia akan saling melengkapi.

Gabungan kedua-dua warna ini boleh mencipta rupa yang elegan dan manis. Untuk menjadikannya kelihatan lebih mewah, gunakan aksesori seperti jam tangan dan beg yang mempunyai warna gelap dan terang, seperti biru tua, hitam dan warna lain.

5. Hitam

Mana-mana warna apabila digabungkan dengan hitam akan kelihatan cantik dan pastinya tidak akan menjadikan penampilan anda kelihatan rumit.

Sebabnya, hitam adalah warna sejagat yang sangat mudah digabungkan dengan pelbagai warna lain, termasuk warna krim.

Oleh itu, jika anda memakai pakaian krim, ia akan menjadi sangat selamat jika digabungkan dengan hijab hitam.

Oleh itu, penampilan anda akan kelihatan lebih elegan, mewah, dan glamor. Anda tidak perlu menggunakan aksesori lain kerana kedua-dua warna ini sudah menjadikan penampilan anda kelihatan mewah.

6. Putih

Selaras dengan hitam, putih juga merupakan warna asas dan neutral supaya ia boleh digabungkan dengan pelbagai warna lain.

Jangan risau bahawa penampilan anda akan kelihatan menarik kerana nada putih terang. Ini kerana, warna krim pada pakaian yang anda pakai akan meneutralkannya supaya kelihatan lebih tenang.

Pilih model pakaian yang anda suka. Anda boleh memilih model pakaian kontemporari seperti memakai blaus bersaiz besar krim untuk seluar dalam, manakala untuk bahagian luar, anda boleh menggunakan jaket putih seperti tudung anda.

7. Army

Saat ini, army menjadi warna favorit banyak wanita untuk berbagai macam fashion item, seperti tas, pakaian, hingga jilbab.

Bagi kamu yang mengenakan baju warna cream, tak ada salahnya untuk menggabungkannya dengan jilbab berwarna army.

Kedua warna tersebut jika dikenakan secara bersamaan akan menghasilkan tampilan yang elegan dan keren.

8. Maroon

Sebagai tambahan kepada tentera, maroon juga agak disukai oleh pencinta fesyen. Warna, yang berasal dari derivatif merah ini, mempunyai nada gelap. Ia boleh dikatakan, maroon gelap atau merah gelap.

Apabila maroon digabungkan dengan krim, ia mencipta rupa yang mewah, sama seperti hitam.

Oleh itu, jika anda memakai pakaian krim dan masih keliru untuk mempunyai warna tudung yang sesuai, maka cuba pilih tudung dengan satu warna ini.

Gabungan kedua-dua warna juga boleh dipakai untuk acara rasmi atau tidak rasmi.

9. Khaki

Jika kamu mencari tahu warna apa yang saat ini cukup digilai oleh kalangan pecinta fashion, jawabannya tentu khaki.

Khaki merupakan warna yang masih cukup asing di telinga. Jika dilihat secara sekilas, maka warna tersebut terlihat seperti warna cokelat susu, tidak terlalu gelap dan cenderung lebih terang.

Warna ini sangat cocok jika dikombinasikan dengan warna cream yang hanya memiliki tone sedikit lebih rendah. Gabungan dari kedua warna tersebut akan menciptakan gradasi warna yang cukup memukau.

Pakaian dengan warna cream yang digabungkan bersama jilbab warna khaki sangat cocok dikenakan di waktu santai bersama teman maupun keluarga. Hal tersebut dikarenakan gabungan dua warna tersebut memiliki kesan kasual dan sederhana.

10. Cream

Jangan takut untuk menggabungkan pakaian krim dengan tudung yang mempunyai warna yang sama.

Walaupun gabungan kedua-dua warna adalah sama, ia tidak akan menjadikan penampilan anda kelihatan membosankan dan membosankan.

Ini kerana warna krim adalah warna yang agak selamat dan boleh mencipta kesan manis dan tenang.

Jika pakaian dan tudung anda mempunyai warna yang sama, maka penampilan anda akan kelihatan lebih santai, tenang, dan juga manis.

Jika anda mahukan sentuhan warna lain, maka anda boleh menambah penggunaan aksesori hijab, seperti kerongsang dengan warna terang.

Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa jika anda ingin menggabungkan kedua-dua warna ini dalam pakaian dan sut hijab anda, anda harus menggunakannya pada masa lapang anda. Elakkan memakai pakaian krim dan hijab warna krim dalam acara rasmi.

11. Coklat

Warna krim sangat sesuai digabungkan dengan coklat. Begitu juga, jika anda mencampurkan dan memadankan pakaian krim dengan tudung coklat.

Mari kita katakan bahawa kedua-dua warna ini agak berbeza tetapi sepadan supaya ia akan menguatkan lagi definisi setiap warna apabila digunakan bersama-sama.

Alangkah baiknya jika anda boleh menggabungkan pakaian krim anda dengan tudung coklat bercorak.

Gabungan kedua-dua warna ini juga akan mewujudkan kesan yang tenang untuk pemakai. Tetapi ingat, jika anda memilih tudung coklat, jangan terlalu tua kerana dikhuatiri kontras akan berlebihan.

Leave a Comment