Fesyen Rambut Lelaki Bergaya 2024, Pasti Trend!

Fesyen rambut lelaki sangat penting untuk anda ketahui. Sudah tentu, matlamatnya adalah untuk menjadikan penampilan anda lebih bergaya. Tertanya. Kanan?

Walaupun terdapat banyak pilihan gaya rambut untuk lelaki era 2024. Namun, utamakan fesyen rambut yang membuat anda lebih yakin!

30 Fesyen Rambut Lelaki Pasti Bergaya

Berikut adalah beberapa fesyen rambut lelaki pendek dan panjang yang boleh digunakan sebagai inspirasi untuk anda kelihatan bergaya.

1. Fesyen Rambut Lelaki Mullet

Fesyen rambut lelaki Mullet bergaya klasik dengan ciri pencukur nipis sisi dan meninggalkan rambut panjang dari atas ke belakang.

Fesyen rambut mullet ini digunakan secara meluas oleh lelaki di tahun 2024. Perbezaan antara mullet pada tahun 2023 dan 2024 lebih banyak pada cukur sisi. Bercukur sisi pada rambut mullet pada tahun 2024 diramalkan lebih mudah. Salah satunya ialah teknik pencukur sisi pudar yang rendah di bahagian atas telinga.

2. Buzz Cut

Inovasi potongan buzz pada tahun 2024 lebih kepada pencukur sisi dan variasi warna rambut. Sebagai contoh, sisi boleh diubah dengan kepingan pudar rendah dan dicat putih atau kelabu.

3. Fesyen Rambut Lelaki Quiff

Gaya rambut ringkas dan gaya minimum mungkin semakin mendapat tempat untuk lelaki. Salah satunya ialah quiff, yang merupakan gaya rambut klasik yang memaparkan tekstur rambut sebenar setiap lelaki.

4. Medium Length

Fesyen rambut ini sesuai untuk lelaki dengan rambut panjang yang tidak mahu mencukur rambut mereka pendek dan ingin terus kelihatan panjang.

Gaya rambut ini sesuai untuk lelaki yang mempunyai jenis rambut kerinting atau beralun. Kerana ia akan menunjukkan tekstur semula jadi rambut lelaki dengan baik.

5. Fesyen Rambut Lelaki Klasik

Gaya rambut lelaki klasik 90-an diramalkan akan menjadi trend pada tahun 2024. Sebagai contoh, gaya rambut bahagian tengah dan rambut berduri dengan dilunturkan.

Tokoh-tokoh awam yang sering memberi inspirasi kepada gaya rambut 90-an ialah Leonardo DiCaprio dan David Beckham ketika mereka masih muda.

6. Rockabilly

Gaya rambut lelaki 2024 seterusnya ialah rambut gaya rockabilly klasik yang popular pada tahun 1970-an hingga 1980-an.

Sesetengah gaya rambut rockabilly yang diramalkan menjadi trend tahun ini adalah morrissey, kemas dan tidak kemas, untuk menyikat.

Jom, Baca!

Style Rambut Lelaki Korea 2024

7. Fesyen Rambut Lelaki Cropped Shag

Fesyen rambut shag yang dipotong memberi tumpuan kepada rupa rambut panjang dan bertanggungjawab yang kerinting atau beralun.

Bagi pemilik rambut lurus juga boleh menggunakan gaya rambut ini, tetapi seboleh-bolehnya menjadikan rambut lebih besar daripada biasa supaya tidak kelihatan lemas.

8. Low Fade

Gaya rambut pudar rendah memberi tumpuan kepada tudung sisi yang penggredannya dekat dengan telinga dan menebal lebih jauh di atas kepala.

Pada rambut atas, anda boleh mengubahnya dengan gaya kegemaran anda.

9. Fesyen Rambut Lelaki Undercut

Gaya rambut lelaki yang tidak pernah ketinggalan zaman dipotong. Ringkasnya, potongan bawah mempunyai rambut sisi dan belakang yang dicukur nipis. Manakala rambut atas dibiarkan agak panjang.

10. Two Block

Dua blok ialah gaya rambut lelaki yang dipopularkan oleh lelaki Korea, terutamanya tokoh masyarakat seperti idola dan pelakon dalam drama Korea.

Gaya rambut dua blok mempunyai bangs di bahagian depan dan sisi penoreh yang dicukur.

11. Taper Fade

Taper fade adalah gaya rambut lelaki yang menggabungkan pencukur sisi yang tersendiri. Penoreh adalah teknik pencukur rambut sampingan yang tidak terlalu pendek dan cenderung sama rata.

Walaupun pudar adalah teknik pencukur rambut sisi yang memaparkan kesan penggredan dari atas ke bawah semakin pendek.

12. Short Crop Top

Bahagian atas tanaman pendek pudar mempunyai cukur rambut pendek dengan bangs di bahagian hadapan.

Biasanya gaya rambut ini mempunyai rambut lurus tebal di bahagian atas dan kesan penggredan di sisi. Untuk menjadikannya lebih sejuk, anda boleh menggabungkannya dengan minuman yang dicukur kemas di pipi ke dagu.

13. Fesyen Rambut Lelaki Slick Back

Fesyen rambut lelaki slick back juga akan kekal dalam trend pada tahun 2024. Bahagian belakang licin mempunyai rambut klimaks yang disikat sepenuhnya.

Biasanya anda perlu menumbuhkan rambut sedikit panjang terlebih dahulu supaya ia boleh disikat dengan kemas.

14. Side Part

Adakah rambut anda kerinting atau beralun? Anda boleh mencuba gaya rambut bahagian sisi. Gaya rambut ini sesuai untuk lelaki berambut panjang yang ingin kelihatan bergaya dengan rambut yang besar dan beralun.

15. Fesyen Rambut Lelaki Short Fringe

Pinggir pendek adalah gaya rambut lelaki dengan bangs pendek di bahagian depan dan kelihatan tajam ke atas dan ke bawah.

Gaya rambut ini biasanya sesuai untuk jenis rambut lurus kerana lebih mudah disusun dan dibentuk seperti yang dikehendaki. Di sisi, anda boleh mencukur rambut anda dengan pudar tengah untuk menyerlahkan rambut atas.

Leave a Comment