21+ Jubah Dress Muslimah Moden & Gorgeous Dresses 2020

Pakaian jubah dikenali sebagai pakaian khas yang dipakai oleh wanita di Arab. Busana ini mempunyai design seperti dress atau gown lebar. Jubah dress muslimah seringkali dikenakan wanita muslimah untuk menghadiri berbagai acara.

Jubah ini digunakan untuk menutup aurat wanita sesuai dengan syariat Islam. Seiring perkembangan fesyen, jubah dress sekarang boleh didapati di mana saja dengan pelbagai reka bentuk dan keunikan.

Fesyen Jubah Dress Moden Terkini 2020

Jubah Dress Muslimah

Jubah Dress Muslimah

Bukan sahaja boleh digunakan untuk wanita Muslim, pakaian ini pun juga boleh digunakan oleh wanita yang tidak memakai tudung. Fashion yang identik dengan jubah muslimah ini sememangnya sangat sesuai untuk pelbagai acara formal dan non formal.

Jubah Dress Moden Party

Fashion jubah dress moden di Malaysia dikenali juga sebagai abaya. Abaya ini merupakan pakaian wanita tradisional Timur Tengah. Di mana potongan bajunya lurus dan lebar. Fenomena penggunaan jubah dress telah meresap ke dalam fesyen di seluruh dunia, termasuk Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapura.

Baju ini biasanya digunakan oleh wanita untuk menghadiri acara formal seperti majlis perkahwinan, pertunangan, dan acara penting lainnya. Tetapi dari masa ke masa, tidak sedikit wanita yang mengenakannya untuk aktiviti harian.

Trend fesyen jubah parti memang diberi sentuhan reka bentuk yang menarik dan elegant. Reka bentuk ini lebih unik kerana ia digabungkan dengan hiasan seperti perhiasan yang cantik. Jika pada masa lalu pakaian jubah dress berwarna hitam sahaja, tapi kini jubah dress direka dengan warna yang menarik seperti gold, merah, hijau dan lain-lain.

Dress Muslimah 2019

Dress Muslimah 2020

Dress Muslimah Pesta

Dress Muslimah Pesta

Fesyen Dress Muslimah

Fesyen Dress Muslimah

Jubah Dress Moden 2019

Jubah Dress Moden 2020

Jubah Dress Unik

Baju jubah dress moden sekarang ini memang sangat comel dan bergaya. Gaya moden menjadikan gaun jubah lebih menarik.

Sebagai contoh, ada jubah pakaian yang mempunyai hiasan berbentuk bunga di pinggangnya. Atau terdapat juga jubah khusus yang dijahit dengan hiasan yang indah di bahu.

Agar wanita menjadi lebih yakin dengan pakaian mereka, banyak pereka menambah tali pinggang sebagai aksesori jubah. Ini tentunya akan menjadikan wanita Muslim semakin senang memakai pakaian jubah.

Dress Muslimah Princess Cut

Dress Muslimah Princess Cut

Dress Muslimah Untuk Dinner

Dress Muslimah Untuk Dinner

Fesyen Dress Muslimah Terkini

Fesyen Dress Muslimah Terkini

Jubah Moden Kontemporari

Jubah Moden Kontemporari

Jubah Dress Lace

Jubah dress terkini memang sangat cantik. Terutamanya jika Anda boleh memilih jubah dengan padanan warna yang pas. Jubah akan kelihatan lebih modern apabila direka dengan hiasan bunga, bordir dan kain kualiti terbaik.

Bagi Anda yang suka memakai pakaian glamor, gunakan hiasan mutiara pada bagian lengan, hal ini akan membuat Anda kelihatan lebih cantik dan tentu akan menjadikan Anda lebih feminin dan stylish.

Dress Lace Muslimah

Dress Lace Muslimah

Dress Muslimah Modis 2019

Dress Muslimah Modis 2020

Jubah Muslimah Murah

Jubah Muslimah Murah

Baju Dress Moden Terkini

Baju Dress Moden Terkini

Jubah Dress Terkini Edisi Batik

Bukan hanya memakai kain polos sahaja, tetapi ramai juga jubah yang dibuat menggunakan kain batik. Motif batik yang cantik serta menarik tentu sangat sesuai untuk digabungkan dengan jubah model lace.

Jubah Batik Kelantan

Jubah Batik Kelantan

Jubah Batik Kombinasi

Jubah Batik Kombinasi

Jubah Batik Terengganu

Jubah Batik Terengganu

Dress Batik Muslim 2019

Dress Batik Muslim 2020

Jubah Dress Muslimah Moden

Jubah Dress Muslimah Moden

Jubah Dress Muslimah Simple

Jubah Dress Muslimah Simple

Jubah Dress Terbaru 2019

Jubah Dress Terbaru 2020

Jubah Muslimah Moden 2019

Jubah Muslimah Moden 2020

Melihat perkembangan fesyen moden pada jubah muslimah, tidak hairanlah ramai wanita yang suka memakai pakaian ini.

Silahkan Klik Like Atau (X) Untuk Keluar
×